Featured

Over mij

Als het om HELLP gaat, ben ik wat je noemt ervaringsdeskundige. Dat verklaart mijn betrokkenheid bij het onderwerp, maar nog niet waarom ik er over ben gaan schrijven.

Ik heb Nederlands gestudeerd en ben 'van mijn vak' communicatiekundige. Tegenwoordig ben ik echter vooral actief als tekstschrijver en journalist. Ik kies vaak voor het interview als manier om me in mensen te verdiepen en ze voor geïnteresseerde lezers te portretteren. De laatste jaren verschijnen mijn interviews met enige regelmaat in DeStadAmersfoort. Met fotograaf René Dissel heb ik een boek in voorbereiding met een bundeling van deze portretten; Ontmoetingen met Amersfoorters.

In het verleden ben ik actief betrokken geweest bij de Stichting HELLP-syndroom en maakte ik deel uit van de redactie van het periodiek 'Inzicht' van de Stichting. In die periode heb ik ook een themadag van de Stichting georganiseerd. Verder heb ik gastlessen verzorgd over het belang van een zorgvuldige communicatie tussen hulpverlener en patiënte, onder het motto: 'Liever onzichtbaar aanwezig, dan zichtbaar, maar afwezig'. Als communicatiekundige en ervaringsdeskundige ben ik lid geweest van een expertpanel over zwangerschapshypertensie van het VU medisch centrum.

Een deel van mijn teksten op deze site is al eerder verschenen. In Inzicht en in het boek 'Geen roze wolk' (2004), een uitgave van de Stichting HELLP-syndroom. Daarnaast heb ik gepubliceerd op de site ouders.nl, in het Tijdschrift voor Verloskundigen en in het vakblad Onderwijs en Gezondheidszorg.


Herma Klein Kranenberg

Naar boven