Interviews


Dit onderdeel bevat interviews met vrouwen die HELLP hebben doorgemaakt en ook met partners en familie. Daarnaast komen zorgprofessionals aan het woord, die spreken vanuit hun betrokkenheid en professionele ervaring met HELLP-patiënten. Doel is om HELLP-ervaringen vanuit verschillende invalshoeken te belichten en de lezer zo een totaalbeeld te geven van wat HELLP allemaal kan betekenen.

Ervaringsdeskundigen

Featured

Als de wind je meeneemt, zul je met storm dichtbij zijn

Patrick en Monique Veenendaal verloren hun kind door HELLP - Ouderpaar over het verlies van hun kind als gevolg van het HELLP-syndroom. Patrick en Monique Veenendaal zijn de trotse ouders van Sverre. Sverre werd geboren op 9 juli 2004, één dag nadat ze in Moniques buik was overleden. De ouders van Sverre laten met hun verhaal zien hoe liefde alles overwint.
Featured

Zo graag nog een kind, maar ook zo bang

Anoniem - abortus overwogen na HELLP - 'Je kunt googelen wat je wilt en praten met alles en iedereen, jijzelf neemt het besluit tot wel of geen abortus, niemand anders.' Een openhartig gesprek met Ineke, een vrouw die worstelde om de juiste beslissing te nemen over haar zwangerschap.
Featured

"Mij is niks gebeurd. En zij komt er bovenop!"

Hein Nieuwhof - partner van een HELLP-patient - Wat overkomt je als man, als je vrouw HELLP krijgt? Je bent niet ziek, toch is het niet niks. Je staat erbij en kijkt ernaar. Tegelijkertijd heb je het nog nooit zó druk gehad en ben je misschien nog nooit zó bang geweest. Terecht richt iedereen zich op je vrouw, je kind, maar waar blijf jij intussen? Hieronder een poging om die ervaring te delen.
Featured

Een witte roos aan ons hart

Greetje en Henk van Dijk - verloren een dochter aan HELLP - 'We werden Opa en Oma van een gezonde baby, maar de tol was zeer hoog, want we verloren onze dochter Hiske op 32-jarige leeftijd aan het HELLP-syndroom.' Zo luidde de eerste regel van het verhaal dat Greetje en Henk van Dijk uit Ter Apelkanaal ons stuurden.
Featured

Veelzeggend zwijgen tussen de stiltes

Harrie en Gerda - nabestaanden - 'Of je er veel of weinig over vertelt, zegt niets over de impact op je leven. Het tekent je, het laat sporen na. In mijn leven, maar ook in dat van mijn kind. Mijn nieuwe partner, mijn ouders, schoonouders en andere familie; iedereen heeft er mee te maken. Dat duurt een leven lang.'
Featured

Laveren tussen intuïtie en ratio

Inger Bos - angst voor een tweede zwangerschap - 'Intuïtie en ratio. Die twee strijden bij mij voortdurend om voorrang. Dat gebeurde in de periode dat ik HELLP ontwikkelde, en het manifesteert zich ook op andere levensterreinen.
Naar boven